Polentové bylinkové trojhránky s grilovanou zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

instantní polenta
voda
sůl
čerstvé bylinky
jemně strouhaný sýr Gran Moravia (na 200 g polenty jsem dala 2 polévkové lžíce)
olej
cuketa
červená paprika
bílá paprika
jarní cibulka
Na marinádu:
olivový olej
utřený česnek
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na sáčku připravíme polentu. Do ještě teplé polentové kaše vmícháme podle chuti sůl, posekané bylinky a strouhaný sýr. Hmotu rozetřeme do olejem vymazané nádoby (zapékací miska, pekáček apod.), vrstva by měl být asi 2-3 cm vysoká a necháme několik hodin ztuhnout.

  2. Poté rozkrájíme na trojhránky (nebo jiné tvary) a ogrilujeme na troše oleje na grilovací pánvi.

  3. Zeleninu očistíme, pokrájíme - cuketu na plátky, papriku na větší kusy a cibulku na poloviny- pokapeme olejem a také ogrilujeme.

  4. Mezitím si smícháním všech ingrediencí připravíme marinádu. Horkou zeleninu přelijeme marinádou, promícháme a podáváme s polentovými trojhránky.

  5. Navrch můžeme posypat libovolným strouhaným sýrem nebo jídlo podávat s jogurtovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!