Citronové špagety s chřestem a ricottou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g špaget
200 g chřestu
100 g másla
citronová kůra z celého citronu
citronová šťáva z celého citronu
1 stroužek česneku
špetka himálajské růžové soli
2 velké vrchovaté lžíce ricotty (cca polovina kelímku)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme do hrnce vařit vodu na špagety. Mezitím omyjeme chřest, zkontrolujeme dřevnaté konce, které potřebují odkrojit a vložíme chřest do parního hrnce, který zapneme na 10 minut. Pokud se nám už začala vařit voda na špagety, vložíme je do ní a vaříme podle zvyku. Volnou chvíli využijeme na přípravu citronu, který omyjeme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

  2. Průběžně hlídáme špagety, aby se nám nepřichytily, a dáme si rozpustit do hrnce máslo. Do rozpuštěného másla přidáme kůru i šťávu z citronu, prolisujeme česnek a promícháme. Ztlumíme plamen na minimum a jdeme na právě dopařený chřest. Chřest nakrájíme na kousky podle chuti, já krájela cca 1-2 cm velké. Nakrájený chřest přidáme k máslu s citronem, jemně osolíme, trochu zvýšíme plamen a chvilku restujeme.

  3. Přidáme špagety, ricottu a pořádně spolu vše promícháme, aby se chutě propojily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!