Santovy čepičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Marcipánová hmota na čepičky:
15 dkg sušeného mléka
15 dkg cukr moučka
2 lžíce pšeničného sirupu
2 lžíce oleje
3-4 lžíce vody
mandlové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Vše smichame dohromady a vypracujeme marcipánovou hmotu, kterou rozdělime na dvě poloviny. Jednu necháme bílou a druhou obarvíme na červeno, potom pomocí kornoutku nebo úlku tvoříme santovy čepičky.

  2. Bambulku nastřiháme nůžkami a ozdobíme cukrářskými třpytkami.

  3. Plníme pernikovou nebo ořechovou nadivkou, můžeme i krémem jaký máme rádi, v tomto případě jsou čepičky měkčí. Po naplněni přilepíme krémem nebo marmeládou na piškot nebo linecké kolečko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!