Pikantní Cikánský guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

50 dkg hovězího masa
50 dkg vepřového masa
2 ostravské či paprikové klobásy
2 lžíce mleté papriky (trochu pálivé či koření do guláše)
5 stroužků česneku
3 cibule
2 papriky zelené (popř. feferonky)
1 kostka masoxu - hovězí
3 rajčata
6 plátků slaniny
sůl dle potřeby
pepř dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku.

  2. Přes noc necháme chutě spojit v lednici.

  3. Ráno cibuli pokrájíme a spolu se slaninou (popř.) kousek sádla, necháme osmažit dozlatova.

  4. Maso (nejdříve hovězí), poté vepřové a pokrájené klobásy zprudka opečeme.

  5. Přidáme na proužky pokrájené papriky, rajčata (možno i kečup), zbytek česneku a vaříme 10 minut.

  6. Přidáme masox, pokud máme vývar, je do toho výborný, dochutíme solí, pepřem a přikryté dusíme asi 60 minut, až je maso měkké.

  7. Zahustíme nastrouhaným chlebem, či tmavou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!