Salát z vařené mrkve
Recepty, SalátySuroviny
- mrkev
- sůl
- česnek
- pepř
- olivový olej
- citrón nebo ocet
- petrželová nať
- množství surovin si každý upraví podle sebe
Postup Salát z vařené mrkve
Postup přípravy receptu
-
Očistenú mrkvu pokrájame na kolieska a dáme variť do osolenej vody, kde sme pretlačili cesnak. Na 1 kg mrkvy som dala 2 strúčiky cesnaku, vodu len toľko, aby mrkva bola zakrytá. Varíme krátko, asi 4 minúty, aby nebola prevarená.
Mrkvu scedíme, pokvapkáme olejom, citrónom - octom (kto čo má radšej), posypeme čerstvo mletým korením, posypeme štedro petržlenovou vňaťou. Premiešame a dáme najmenej na 3 hodiny do chladničky odstáť, aby sa prepojili chute.