Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy

Recepty, Saláty

Suroviny

polníček
1 větší bulvu červené řepy
hrst vlašských ořechů
100 g kozího sýra BIO přírodního
1 lžíce medu
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce olivového oleje
hrubozrnná mořská sůl (dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou řepu nakrájíme na kostičky, rozprostřeme na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby. Pečeme při 190°C cca 20 minut.

  2. Jakmile je řepa uvařená, smícháme ji s polníčkem, na kostičky nakrájeným kozím sýrem a vlašskými ořechy.

  3. Všechno zakápneme zálivkou, kterou jsme si připravili smícháním medu, balzamikového octa a olivového oleje. V případě potřeby dochutíme hrubozrnnou solí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!