Květák zapečený v sýrovém bešamelu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 středně velký květák
asi 200 g uzeného masa nebo šunky
1 kapie
zelená část jarní cibulky
nasekaná petrželka
Bešamel:
plátek másla asi 1,5 cm
2 lžíce hladké mouky
asi 400 ml mléka
150-200 g nastrouhané nivy nebo jiného sýra
muškátový oříšek
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka. Rozložíme ho do zapékacích misek, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso nebo šunku, nakrájenou kapii, nasekanou zelenou část jarní cibulky a petrželku. Vše osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi uděláme z másla a mouky světlou jíšku, do které za pilného míchání přiléváme mléko, nakonec vmícháme nastrouhaný sýr, muškátový oříšek a koření. Bešamel vlijeme na květák a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!