Salámová česnečka se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g turistického salámu nebo salámu vysočina
1 ks mrkve středně velké
1,5 ks řapíkatého celeru - řapíky i s natí
cca 20 g česneku - dle chuti
1 lžíce hrubé mouky
1 ks vejce
250 g brambor
sůl
pepř mletý
cca 1 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na plátky pokrájený salám ještě drobně pokrájíme a v hrnci z něj necháme uvolnit tuk, který poslouží k osmažení zeleniny. Pokud ho bude málo, přidáme trochu másla, ale to není většinou vůbec nutné. Do hrnce přisypeme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme.

  2. Až se zelenina trochu osmaží, přidáme nasekaný česnek a hrubou mouku a za stálého míchání vše ještě krátce osmažíme. Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor a zeleniny. Nakonec do vroucí polévky vmícháme rozklepnuté vejce, které necháme srazit a nasekanou nať z celeru.

  3. Před podáváním můžeme do polévky ještě přidat čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!