Hovězí kotlík

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g předního hovězího masa
500 g mrkve
500 g brambor
2 cibule
150 g anglické slaniny
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dno pekáčku vyložíme částí anglické slaniny. Druhou vrstvu tvoří maso, které si pokrájíme na tenké nudličky, zasypeme je drobně nakrájenou cibulí a lehce posolíme a opepříme.

  2. Kolečka omyté mrkve tvoří třetí vrstvu.

  3. Poslední vrstva jsou oloupané brambory pokrájené na kolečka.

  4. Zbylou slaninu buď pokrájíme na nudličky nebo vcelku položíme na brambory, které zároveň osolíme a opepříme.

  5. Vše dáme do středně vyhřáté trouby (cca 185°C) přikryté pokličkou zvolna péct dokud maso není měkké (cca hodinu a čtvrt).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!