Sachrův dort po česku

Recepty, Dorty

Suroviny

225 g cukru krupice
120 g hladké mouky
30 g hrubé mouky
6 vajec
75 g oleje
45 g kakaa
500 ml šlehačky
malinová marmeláda nebo jahodová marmeláda
ovoce
filigránky na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky postupně vymícháme s olejem do pěny.

  2. Bílky vyšleháme s cukrem dotuha. Nejprve si trochu vvyšlehám bílky a potom přidávám postupně cukr, že je vše v pořádku poznám, když zvednu šlehač a na sněhu zůstanou pevné špičky.

  3. Mouku smíchám s kakaem a přidáme ke směsi žloutků a oleje, nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků.

  4. Nalejeme do formy (cca 25-28 cm) a pečeme asi 50 minut na 180°C (horkovzdušná).

  5. Po vychladnutí dort rozříznu, potřu marmeládou a nazdobím šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!