Rybí salát v koprové remuládě

Recepty, Saláty

Suroviny

čerství cejni (nebo jiné sladkovodní ryby)
Deko
ocet
nové koření
celý pepř
bobkový list
cibule
sterilovaná zelenina (já použila Kunovjanku)
majonéza
zakysaná smetana
sůl
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Cejny vykucháme, odstraníme hlavu a ploutve a zbavíme šupin.

  2. Včetně kůže je dáme do vhodné nádoby a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.

  3. Deko uvaříme podle návodu a horký nálev nalijeme na ryby, musí být potopené.

  4. Necháme vychladnout a dáme na 5-7 dní (klidně i déle) do chladu uležet. Kosti by měly změknout.

  5. Poté ryby vyjmeme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky.

  6. Přimícháme sterilovanou zeleninu a přidáme majonézu s kysanou smetanou a posekaným koprem.

  7. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!