Sachrové krychličky

Recepty, Cukroví

Suroviny

120 g hořké čokolády (použila jsem 70%)
140 g másla
140 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
4 velká vejce
špetka mletého nového koření
špetka soli
200 g čokoládové polevy (doporučuji dvojnásobné množství)
meruňková marmeláda
kakao holandského typu
jakékoliv zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a necháme lehce vychladnout. V robotu vyšleháme z másla a moučkového cukru lehkou nadýchanou pěnu, do které postupně zašleháme jeden žloutek za druhým (tedy ne jenom tři, ale všechny čtyři:-)). Opatrně, pomalu, zamícháme vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou, smíchanou s mletým novým kořením, opatrně, jenom obracením stěrkou, vmícháme do žloutkové pěny. Vylejeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme. Trvá to cca 15-20 min. Je potřeba hlídat, aby se piškot nevysušil!! Na téměř vychladlý natřeme meruňkovou marmeládu a přes sítko poprášíme práškovým kakaem. Necháme dobře vychladnout a pak krájíme na krychličky cca 3x3 cm. Ty pomocí vidličky namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě. Po zatuhnutí jakkoliv zdobíme, v mém případě to bylo bílou čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!