Sachrové krychličky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 120 g hořké čokolády (použila jsem 70%)
- 140 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 120 g polohrubé mouky
- 4 velká vejce
- špetka mletého nového koření
- špetka soli
- 200 g čokoládové polevy (doporučuji dvojnásobné množství)
- meruňková marmeláda
- kakao holandského typu
- jakékoliv zdobení
Postup Sachrové krychličky
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a necháme lehce vychladnout. V robotu vyšleháme z másla a moučkového cukru lehkou nadýchanou pěnu, do které postupně zašleháme jeden žloutek za druhým (tedy ne jenom tři, ale všechny čtyři:-)). Opatrně, pomalu, zamícháme vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou, smíchanou s mletým novým kořením, opatrně, jenom obracením stěrkou, vmícháme do žloutkové pěny. Vylejeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme. Trvá to cca 15-20 min. Je potřeba hlídat, aby se piškot nevysušil!! Na téměř vychladlý natřeme meruňkovou marmeládu a přes sítko poprášíme práškovým kakaem. Necháme dobře vychladnout a pak krájíme na krychličky cca 3x3 cm. Ty pomocí vidličky namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě. Po zatuhnutí jakkoliv zdobíme, v mém případě to bylo bílou čokoládovou polevou.