Rýžové lívanečky se zakysanou smetanou a ovocem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 sáček uvařené rýže
2 vejce
4 vanilkové cukry
10 dkg moučkového cukru
20 dkg hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
100 ml mléka
špetka skořice
2 lžíce rumu
olej na smažení
zakysaná smetana
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme s cukrem a vanilkou, přidáme mléko, rum, mouku, prášek do pečiva a skořici.

  2. Nakonec přidáme uvařenou rýži. Vznikne hustější těsto.

  3. Na lehce vymazané pánvičce smažíme po obou stranách lívanečky.

  4. Hotové potřeme zakysanou smetanou smíchanou s 2x vanilkovým cukrem a poklademe ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!