Rýžové lívanečky se zakysanou smetanou a ovocem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 sáček uvařené rýže
- 2 vejce
- 4 vanilkové cukry
- 10 dkg moučkového cukru
- 20 dkg hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 100 ml mléka
- špetka skořice
- 2 lžíce rumu
- olej na smažení
- zakysaná smetana
- ovoce
Postup Rýžové lívanečky se zakysanou smetanou a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Vejce našleháme s cukrem a vanilkou, přidáme mléko, rum, mouku, prášek do pečiva a skořici.
Nakonec přidáme uvařenou rýži. Vznikne hustější těsto.
Na lehce vymazané pánvičce smažíme po obou stranách lívanečky.
Hotové potřeme zakysanou smetanou smíchanou s 2x vanilkovým cukrem a poklademe ovocem.