Pikantní kari kuřecí v kokosové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 ks kuřecích prsou
1 větší cibule
1 lžíce másla
2 ks badyánu
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
1 větší brambora
2 střední rajčata
Marináda:
5 lžic slunečnicového oleje
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce koření kari
1 lžíce koření Čína
1 lžička práškového zázvoru
špetka koření chilli (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky nakrájíme na menší kousky/nudličky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu, maso do ní vmícháme a necháme v lednici tak 2 hodiny uležet.

  2. Mezitím můžeme nakrájet cibuli nadrobno, oloupanou bramboru na menší kostičky a též rajčata.

  3. Ve větší pánvi na máslo dáme 2 badyány a necháme pustit vůni. Přidáme cibulku a necháme zesklovatět. Vyndáme badyány a přidáme maso s marinádou.

  4. Opečeme maso do doby, až ze středu zmizí růžová barva, zmírníme teplotu a přidáme kokosové mléko. Za občasného míchání necháváme vařit.

  5. Jakmile omáčka začne probublávat, přidáme brambory a rajčata. Počkáme do uvaření brambor doměkka a můžeme podávat. Podávala jsem s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!