Rychlý salát s olivami

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 salátové okurky
1 větší rajče
1 bílá paprika
1 menší červené cibule - nakrájené na drobnější kousky
10-12 oliv s paprikovou pastou - nakrájené na kolečka
kousek hlávky ledového salátu
vinný ocet
olivový olej
mletý barevný pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu opláchneme studenou vodou, okurku nakrájíme na menší čtvrtky, stejně tak rajče a na kostky bílou papriku.

  2. Vše spolu s cibulí a olivami dáme do větší mísy, do ní ještě natrháme ledový salát.

  3. Z oleje, pepře, soli a octu umícháme marinádu, do které dle chuti kápneme šťávu z oliv. Zalijeme jí zeleninu, důkladně promícháme, necháme 15 minut odležet. Můžeme servírovat samostatně nebo jako přílohu např. k masovým jídlům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!