Kefírovka s banánem a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
500 ml kefíru
180-200 g cukru
2 hodně zralé banány
2 vejce
150 ml oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
hořká čokoláda
Poleva:
100 g bílé čokolády
200 g zakysané smetany
2 lžíce mléka nebo smetany
tenký plátek másla
na posyp strouhanou čokoládu nebo mleté oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Banány rozmačkáme vidličkou. Přidáme vejce, kefír, olej a promícháme. Přisypeme zbytek surovin a pořádně prošleháme.

  2. Čokoládu nakrájíme na kousky a nakonec ji vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na plech (30x40) s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 190-200°C do zlatova.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, čokoládu a mléko. Vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty. Polevu rozetřeme na vychladlou buchtu a posypeme zvoleným posypem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!