Kefírovka s banánem a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 500 ml kefíru
- 180-200 g cukru
- 2 hodně zralé banány
- 2 vejce
- 150 ml oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- hořká čokoláda
- Poleva:
- 100 g bílé čokolády
- 200 g zakysané smetany
- 2 lžíce mléka nebo smetany
- tenký plátek másla
- na posyp strouhanou čokoládu nebo mleté oříšky
Postup Kefírovka s banánem a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Banány rozmačkáme vidličkou. Přidáme vejce, kefír, olej a promícháme. Přisypeme zbytek surovin a pořádně prošleháme.
Čokoládu nakrájíme na kousky a nakonec ji vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na plech (30x40) s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 190-200°C do zlatova.
Ve vodní lázni rozpustíme máslo, čokoládu a mléko. Vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty. Polevu rozetřeme na vychladlou buchtu a posypeme zvoleným posypem.