Churros s čokoládou (Čuros)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny:
310 ml plnotučného mléka
60 g másla
15 g třtinového cukru
špetka soli
140 g hladké mouky
3 vejce
1 litr rostlinného oleje
Čokoláda:
250 ml smetany ke šlehání
100 g kvalitní čokolády
skořicový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Na Churros jsem dala do rendlíku mléko, máslo, cukr, špetku soli a na středním plameni a za stálého míchání jsem vše přivedla k varu.

  2. Jakmile směs vařila, přisypala jsem mouku. Plotýnku jsem vypnula a pár minut míchala, až se z těsta vytvořila koule. Tu jsem přesunula do mísy, kde jsem ji nechala 5 minut chladnout. Po 5 minutách jsem ručním šlehačem do těsta zapracovala 3 vejce, jedno po druhém.

  3. Hotové těsto jsem přesunula do zdobicího sáčku s řezanou špičkou. Vyzkoušela jsem 2 zdobící špičky, jednu tenčí a jednu širší. Doporučuji použít tu širší. Churros mi tak přišly vzhledově hezčí.

  4. V hrnci jsem rozpálila asi litr oleje, těsto vymáčkla do oleje a Churros jsem smažila dozlatova. Po usmažení jsem Churros nechala okapat na papírovém ubrousku a ještě za tepla je obalila ve skořicovém cukru, což samozřejmě není nutností, ale Churros mi takto chutnají víc.

  5. Zde můžete s přípravou skončit nebo si ještě připravit čokoládu a to tak, že si do rendlíku nalijete kelímek smetany a přivedete ji k varu. Horkou smetanou zalijete 100 g nalámané čokolády a necháte minutu stát. Poté čokoládu míchejte dohladka. Čokoládu použijte takovou, jakou máte rádi. Já měla 70 procentní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!