Rychle tiramisu s boruvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g Mascarpone
hrnek kávy - nejlépe Espresso
3 kvalitní vejce
50 g cukru
cca 2 hrsti borůvek (čerstvé)
cca 20 ks cukrářských piškotů
hořké kakao - sypké

Postup přípravy receptu

  1. Zvolíme vhodnou nádobu (já používám ty zamrazovací krabičky z plastu, může být i hranatá zapékací miska apod.).

  2. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Do žloutků zamícháme 25 dkg cukru a vyšleháme. Do bílků zamícháme také 25 dkg cukru a vyšleháme sníh.

  3. Připravíme so větší misku, dáme do ní mascarpone a zamícháme se žloutkem, poté opatrně vmícháme sníh z bílků. Cukrářské piškoty poklademe jeden vedle druhého do připravené nádoby a přelijeme části kávy tak, aby se piškoty nacucaly, nesmí plavat.

  4. Potřeme bohatě vrstvou z mascarpone vzniklého krému a posypeme borůvkami. Postup opakujeme. Poslední vrstva musím být krém.

  5. Dáme na několik hodin ztuhnout do lednice. Před servírováním posypeme prosátým kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!