Plněné papriky v domácí rajské omáčce

Recepty, Ostatní

Suroviny

Omáčka:
8-10 větších rajčat
2 dkg anglické slaniny
2 střední mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
vývar
nové koření
trochu tymiánu
2 dkg hladké mouky
1 PL cukru
sůl
mletý pepř
nepatrně citrónové šťávy
máslo
1 dl červeného vína
Náplň do paprik:
400 g mletého masa
4 červené papriky
1 vejce
1 cibule
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubokého kastrolu dáme máslo (cca 2 PL), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky nakrájenou a očištěnou mrkev, bobkový list, tymián a zasmahneme moukou.

  2. K tomu přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, pepř, sůl, cukr a podlijeme vývarem. Necháme vařit, až se rajčata úplně rozvaří, asi 40-45 minut za občasného míchání nebo déle dle potřeby. Můžeme přidat vodu či více vývaru podle toho kolik chceme mít omáčky.

  3. Nakonec vzniklou omáčku důkladně procedíme, přidáme citrónovou šťávu a víno a ještě mírně povaříme.

  4. Mezitím připravíme náplň do paprik. Na oleji zapražíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso, sůl a pepř. Jakmile je maso hotové, přidáme vejce a vše promícháme.

  5. Papriky naplníme směsí a nastojato je vložíme do rajské omáčky. Dusíme, dokud papriky nezměknou, cca 45 minut až hodinu a podáváme (např. s knedlíkem, ale chutné jsou i s rýží či brambory).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!