Rychlé koblihy

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g tvarohu
4 vejce
1 prášek do pečiva
5 lžic mléka
5 lžic rumu
17 lžic hladké mouky
olej na smažení (fritéza)
moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Z tvarohu, vajec, mléka, rumu a mouky s práškem do pečiva umícháme řídké těsto.

  2. Lžící nabíráme přibližně stejné kousky těsta a házíme je do rozpáleného oleje (do friťáku). Toho musí být dostatečně vysoká vrstva, aby koblihy při smažení volně plavaly a nedotýkaly se dna nádoby.

  3. V horkém oleji se nafouknou do bizardních tvarů.

  4. Dozlatova osmažené koblihy po vyjmutí a okapání obalíme v moučkovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!