Rychlé knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

8 ks peciva
2 vejce (2 zloutky+2 vyslehane bilky)
200 ml mleka
50 g rozpusteneho masla
muskatovy orisek spetka
sul dle potreby
libecek
pazitka
petrzelka
potravinova folie

Postup přípravy receptu

  1. Do velke misy nakrajime na drobne kousicky pecivo (rohliky, toastovy chleba, housky). Prelijeme mlekem, rozpustenym maslem, nastouhame muskatovy orisek (nemusi byt), osolime, dame 2 zloutky a z bilku uslehany snih, pridame bylinky dle chuti, jake kdo ma zrovna doma (pazitku, petrzelku, libecek).

  2. Mezitim si dame varit vodu do hrnce s poklici. Pripravime potravinarskou folii.

  3. Smichanou hmotu dame na folii (cca na 3x, vyjde na tri sisky), pomoci folie z hmoty udelame valecek a jak balime, vytlacujeme vzduch. Posledni vzduch se vytlaci z boku, kdyz tocime folii,a by se zavazaly boky. Vlozime do vrouci vody a varime 25 min. Po vyndani nozem urizneme bok folie a knedlik jde krasne vyndat. Krajime nozem namocenym ve studene vode (aby se nelepil).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!