Rychlá kyselice z papiňáku

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

300 g mletého masa mix
400 g kysaného zelí
3 bobkové listy
1 větší cibule
1 PL oleje
1 PL mleté sladké papriky
1 PL hladké mouky
1 kelímek zakysané smetany
1/2 litru mléka nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Pokud je zelí hodně kyselé, trochu ho propláchneme a překrájíme na menší kousky.

  2. Do hrnce na rozehřátý olej dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a 3 minutky restujeme do sklovata.

  3. Přidáme mleté maso, které nejlépe mačkadlem na bramborovou kaši pomačkáme, aby se kousky masa od sebe hezky oddělovaly, chvilku zarestujeme a až maso začne jako by šednout, přisypeme sladkou papriku, rychle promícháme a zalijeme půl litrem horké vody.

  4. Přidáme překrájené zelí, bobkový list, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 5 minut.

  5. Poté hrnec odstavíme z plamene, ochladíme a otevřeme. V 1/2 litru mléka nebo vody si rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, vlijeme do povařeného zelí a za častého promíchávání na mírném plameni vaříme 1O minut.

  6. Pak vmícháme zakysanou smetanu, prohřejeme, každý dle své chuti dochutíme a podáváme ozdobené kopečkem smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!