Zkouška vztahu po hanácku

Recepty, Pomazánky

Suroviny

100 g jemně pokrájených tvarůžků (můžeme i nastrouhat. Pokud ještě nejsou zcela uzrálé, nevadí)
100 ml smetany ke šlehání
1/2 střední cibule najemno nakrájené
2 lžíce sekané čerstvé plocholisté petrželky
1 kávová lžička uzené papriky
2 lžíce pažitkového pomazánkového másla (může být i bez příchuti nebo s cibulkou)
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Den předem (ale klidně i dva nebo tři) smícháme v misce, která má víčko, smetanu ke šlehání s tvarůžky - a zavřeme. Uložíme do chladna. Tu a tam promícháme - stačí jednou, maximálně dvakrát denně, a pokud tvarůžky smetanu vypijí, lžíci nebo dvě přidáme (můžeme nahradit i mlékem nebo smetanou na vaření). Někdy to ale není nutné.

  2. Alespoň 2 hodiny před plánovanou večeří směs smícháme s cibulkou, petrželkou, pomazánkovým máslem a uzenou paprikou, podle chuti lze dosolit. Necháme v chladu uležet a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!