Ďábelské oči

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na světlé těsto:
6 bílků
1,5 sklenice cukru
1 sklenice bramborové moučky
1 PL octa
1/3 sklenice oleje
Na tmavé těsto:
6 žloutků
2 celá vejce
6 PL moučkového cukru
4 PL hladké mouky
1 KL prášek do pečiva
2 PL kakaa
1/3 sklenice oleje
Pudinkový krém:
1,25 sklenice mléka
1 balení vanilkového pudinku (bez cukru)
2 PL cukru
1 vanilkový cukr
1 kostka másla
Dodatečně:
2 x želé v prášku s angreštovou, či jinou příchutí
180 g dětských piškotů
čokoládovou polevu
posekané vlašské ořechy na posypání
Na nasáknutí piškotů:
1 KL rozpustné kávy
1/2 sklenice vařící vody
1 KL cukru
můžeme dodat 1 PL rumu

Postup přípravy receptu

  1. Světlé těsto - bílky ušleháme, ke konci dadat cukr a následně ostatní suroviny a jemně vymíchat.

  2. Tmavé těsto - žloutky a vejce utřít s cukrem doběla, přidat mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a mícháním spojit.

  3. Pečící plech o rozměru 33/23 cm vyložit pečícím papírem a střídavě vkládat světlé a tmavé těsto a nakonec vidličkou jemně promíchat.Peče se v předem rozehřáté troubě na 180°C okolo 35 minut. Po vychlazení překrojit na dva pláty.

  4. Z 1 a 3/4 sklenice mléka odlít 1/2 sklenice ve kterém se rozmíchá pudinkový prášek. Zbylé mléko zavařit z cukrem i vanilkovým a vlít rozmíchaný pudinkový prášek a vařit do zhoustnutí a následně vychladit.

  5. Do změklého másla postupně (po lžíci) přidávat vychladlý pudink.

  6. Kávu spaříme v 1/2 sklenice horké vody, osladít a popřípadě dát rum.

  7. Obě balení želé rozpustit v 1/2 litru vroucí vody, ale NEVAŘIT !! Na jeden z plátu dát polovinu krému, následně uložit piškoty namočené v kávě mezi které vložit už silně tuhnoucí želé,. Na želé dát zbylý krém a přikrýt druhým plátem, který se polije rozpuštěnou čokoládou. Na konec posypat sekanými ořechy a dát do lednice vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!