Grilované vepřové plátky v koriandrové marinádě

Recepty, Grilování

Suroviny

6 plátků vepřové krkovice nebo kotlety
Marináda:
2 lžíce medu
6 lžic 100% pomerančového džusu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
3 rozetřené stroužky česneku
1 lžička mletého koriandrového semínka
hrst nasekaných čerstvých lístků koriandru
2 lžičky drceného římského kmínu
2 lžičky oregana

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny ingredience na marinádu.

  2. Plátky masa vložíme do marinády a odložíme nejméně na 6 hodin do chladu. Občas v marinádě plátky obrátíme. Pak maso grilujeme na rozehřátém grilu. Maso musíme stále kontrolovat, med obsažený v marinádě by se mohl rychle připalovat, grilujeme spíše na kraji grilu a ne uprostřed na přímém žáru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!