Nepečený broskvový tvarohový dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balíček dětských piškotů (140 g)
1 velký kompot oloupaných broskví
ovoce a máta na ozdobení
Krém:
3 lžíce želatiny
500 ml mléka
500 g měkkého tvarohu
180 g pískového cukru
100 g změklého másla
1 vejce
Dortové želé:
10 g čirého želé (postup dle návodu na obalu)

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do trochy studeného mléka a necháme nabobtnat. Zalijeme ji částí horkého mléka a rozmícháme. Potom ji s měkkým tvarohem, cukrem, tukem a vejcem našleháme ve šlehači na hladký krém.

  2. Dno i stěny rozevírající dortové formy vyložíme piškoty. Zalijeme je polovinou krému, pokryjeme nakrájenými okapanými broskvemi a zalijeme zbylým krémem.

  3. Před podáváním můžeme ještě pokládat dalším ovocem a zalít dortovým zelé, které uděláme podle návodu. Nakonec dort dáme vychladit do ledničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!