Rybízové řezy s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
4 vejce
200 g cukru moučka
190 g polohrubé mouky
2 polévkové lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
5 polévkových lžic oleje
5 polévkových lžic horké vody
Rybízová náplň:
asi 1 l rozmraženého rybízu
120 g cukru krupice
2 vanilkové pudinky
Krém:
250 g tvarohu ve vaničce
200 g zakysané smetany
70 g cukru moučka
170 ml smetany ke šlehání
3 plátkové želatiny
Poleva:
100 g hořké čokolády
80 ml smetany ke šlehání
Dále:
1 balení dětských piškotů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu přimícháme žloutky, vodu a olej. Vmícháme mouku s práškem a kakaem. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout.

  2. Rybíz s cukrem přivedeme k varu, vlijeme pudink rozmíchaný ve 200 ml vody a 1 minutu povaříme. Horké rozetřeme na korpus, hned poklademe piškoty a necháme vychladnout.

  3. Ze smetany ke šlehání si odlijeme 80 ml, zbytek vyšleháme. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr krátce prošleháme, vmícháme šlehačku a vlijeme rozpuštěné želatinové plátky. Krém natřeme na piškoty.

  4. Do odložené smetany nalámeme na kostičky čokoládu a rozpustíme ve vodní lázni, polijeme moučník a jemně promícháme s krémem. Necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!