Bramborák plněný žampiony a sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
1 vejce
malá cibule
3-5 stroužků česneku
50-60 ml horkého mléka
2-3 lžíce hladké mouky
kmín
mletý pepř
majoránka
sůl
sádlo
----
150-200 g žampionů
kousek másla
špetka soli
mletý kmín
plátkový sýr (měla jsem uzený)

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rozpustíme máslo a žampiony dusíme se solí a kmínem do měkka a vydušení tekutiny.

  2. Brambory nastrouháme, cibuli nakrájíme na hodně jemno a česnek utřeme. Přidáme vejce, mouku, všechny zbývající suroviny a umícháme těsto.

  3. Rozehřejeme sádlo a lžíci do něj klademe těsto, které rozetřeme na tenkou placku. Na to přidáme v jedné vrstvě žampiony a plátek sýra.

  4. Na sýr dáme lžící tenkou vrstvu těsta. Po osmažení z jedné strany opatrně otočíme a smažíme i z druhé strany do křupava. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!