Rychlá ovocná buchta s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Drobenka:
máslo
hrubá mouka
cukr krystal
skořice
Těsto:
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 a 1/2 hrnku mix polohrubé a hladké mouky
1/2 hrnek cukr krystal
2 vejce
1 prášek do pečiva
Ostatní:
ovoce dle chuti
- já dávala meruňky (konzervované alespoň 2 plechovky po 425 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr rozšleháme s vejci a přidáme zbytek surovin.

  2. Těsto vlijeme na hrubou moukou vysypaný (vyšší) plech.

  3. Do syrového těsta nasázíme ovoce.

  4. Z másla, cukru, mouky a skořice vytvoříme drobenku, kterou posypeme na buchtu ještě před pečením.

  5. Pečeme na horkovzduch cca 175 stupňu asi 20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!