Rybí filé na smetaně

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g filé z Aljašky
400 g cibule
200 ml sladké smetany
3 lžíce chilli omáčky
1 lžíce sladké mleté papriky
3 cm silný plátek másla
2 lžíce oleje
sůl
lístky libečku nebo petržele

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji prudce a z obou stran opečeme filety. Vyjmeme je na talíř, kde je mírně osolíme.

  2. Do stejné pánve dáme polovinu másla, necháme rozehřát a přidáme na tenké půlměsíčky pokrájené cibule. Promícháme, necháme zesklovatět, malinko podlijeme vodou, cca 3-4 lžíce, a pod poklicí dusíme 5 minut.

  3. Poté polovinu cibule odebereme, na zbytek poskládáme filé, posypeme paprikou a posypeme i druhou polovinou zbylé cibule. Pokapeme chilli omáčkou, vše zalijeme smetanou, opět zakryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut.

  4. Na závěr přidáme zbytek pokrájeného másla, podle potřeby sůl a zelenou bylinku. Na přílohu se hodí brambory, nebo bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!