Zeleninová pizza podle břicháče Toma

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední mrkev
1 plátek celeru
1 vejce
sůl
kečup
50 g šunky
2 plátky sýra
1/2 menší cukety
ghí nebo olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev s celerem nastrouháme na jemné slzičky a v misce promícháme s vajíčkem. Směs osolíme. Plech vyložíme pečícím papírem, lehce potřeme ghí nebo olejem, vyklopíme směs z misky a pomocí prstů nebo lžíce vytvarujeme kruh vysoký asi 0,5 cm. Dáme péct na 10 minut při 200 °C.

  2. Po 10 minutách vyndáme z trouby, potřeme kečupem, poklademe proužky šunky, na kolečka nakrájenou cuketou a navrch nasypeme nasekané plátky sýra. Můžeme posypat oreganem. Vrátíme do trouby, kde jsme teplotu zvýšili na 220°C a necháme ještě 10 minut péct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!