Krůtí paštika s chilli

Recepty, Pomazánky

Suroviny

500 g očištěných krůtích jater
100 g uzené slaniny
1 větší cibule
3-4 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce másla
50 ml smetany 31%
1 lžička uzené papriky
1-2 chilli papričky (podle velikosti a chuti)
3 kuličky nového koření
3-4 kuličky jalovce
1-2 hrsti mandlových plátků
sůl
pepř
trošku vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme vyškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Když cibule zesklovatí, přidáme nakrájená játra, až zbělají, přidáme papriku a protlak.

  2. Restujeme cca dvě minuty a lehce podlijeme vývarem. Přidáme sladké chilli, koření a nakrájené chilli podle chuti. Dusíme 5-7 minut. Směs necháme trochu zchladnout.

  3. Vytáhneme koření a přidáme máslo a smetanu. Dochutíme solí, pepřem a směs rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Vmícháme mandle a necháme vychladit. Uchováváme v uzavíratelné krabičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!