Široké nudle s masem a zeleninou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

cca 350 g širokých nebo wok nudlí
300 g mletého masa z plece nebo mix
1-1,5 lžíce koření adžika, dle chuti
sůl
2 stroužky česneku
čerstvý zázvor, zhruba stejné množství jako česneku
1 kapie nebo červená paprika
150-200 g pórku
150-200 g brokolice
chilli omáčka dle chuti
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme a okořeníme adžikou, osmažíme na trošce oleje a pomocí šťouchadla nebo vařečky ho rozebereme na menší kousky. Přidáme očištěný pokrájený pórek, kapii nebo papriku, drobně nasekaný česnek a zázvor. Vše společně krátce osmažíme, podlijeme maličko vodou nebo vývarem, na vrch položíme růžičky brokolice, zaklopíme a na mírném ohni pod poklicí krátce podusíme. Směs dle chuti dosolíme (nebo dáme pár kapek sójové omáčky), přidáme chilli omáčku, promícháme.

  2. Během dušení masa se zeleninou uvaříme dle návodu na obalu široké nebo wok nudle v osolené vodě, scedíme a vmícháme do masovo-zeleninové směsi.

  3. Před podáváním můžeme posypat hoblinkami tvrdého sýru dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!