Rybí filé a na rajčátkách a citronech

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kg rybího filé
4 jarní cibulky
1 nakládaná loupaná rajčata
2 citróny
máslo
olivový olej
kmín
sůl
špetka zázvoru
1 lžíce hladké mouky
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé osolime, okořeníme a malinko poprášíme hladkou moukou.

  2. Nejdříve si orestujeme na pánvi na trošce oleje nákrájené jarní cibulky, poté přidame kousky file s moukou, rajčátka, omyté a nakrájené citronky na kolečka a vše posypeme kořením na ryby a troškou mletého zázvoru a takto opečeme.

  3. Pak přendáme vše na chvili do trouby, kde na filé poklademe kousky másla a dáme zapéci na pár minut do trouby. Podávame s bramborem, zkusila jsem štouchaný brambor, ale dá se i s bramborovou kaší nebo dle každého z Vás. Je to i dietni pokrm, pokud nebudete kořenit a velmi chutný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!