Ryba v křupavém cestíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

Ryba podle chuti
2 hrnky mouky hladké
2 hrnky černého piva
1 lžička sušeného droždí
sůl
voda vlažná podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do vacsej misky dame preosiatu múku.

  2. Do stredu spravime jamku a nalejeme tam vlazne pivo. Muku s pivom vyslahame metlickou a ked treba pridame vlaznu vodu taka by sme nemali ziadne hrudky a konzistenciu redsieho cesta (ako na lievance).

  3. Ked je cesto hladke pridame lyzicku susenych kvasnic a trochu soli a premiesame, zakryjeme a odlozime na cca. 1.5 az 2 hodiny na teple miesto.)

  4. Ryby v nasom pripade filety boli lahko ochutene korenim a posekanou petrzelkou a zlahka pomucene a potom boli ponorene obalene v cesticku (treba otriet o stranu misky aby nebolo obalene na hrubo len z lahka).

  5. Rozohrejeme olej vyskusame ci je dostatocne teply (kusok chleba alebo cesticka). Vyprazane v rastlinnom oleji do zlatista nakoniec osusime na papierovej utierke.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!