Růžový zázrak

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
5 vajíček
150 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
prášek do pečiva
Na krém:
350 g mražených jahod
1 jahodový kompot
2 jahodové pudinky
20 g moučkového cukru
2 šlehačky ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva.

  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut při 180°C. Po upečení necháme vychladnout.

  3. Připravíme si krém tak, že mražené jahody spolu s kompotem vaříme, až jahody změknou. Po uvaření rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme cukr a jahodové pudinky a dovaříme. Vychladlou směs natřeme na těsto.

  4. Na závěr ušleháme šlehačky se ztužovačem, dáme na krém a posypeme kakaem. Dáme vychladit na 2 hodiny do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!