Mandarinkový koláč s kokosem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
200 g másla
250 g krupicového cukru
6 vajec
500 g hladké mouky
1 kypřící prášek
2 plechovky mandarinek (315ml)
Náplň:
200 ml smetany 12%
3 lžíce oleje
1,5 vanilkového pudinkového prášku
1 vejce
200 g krupicového cukru
Drobenka:
1 vejce
2 lžíce mléka
100 g krupicového cukru
120 g kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme vejce a mouku s kypřícím práškem. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto na něj rozetřeme. Předpékáme 20 minut na 170 stupňů.

  2. Mandarinky scedíme a necháme okapat. Ze smetany, oleje, pudinku, vejce a cukru vymícháme hladkou hmotu. Na drobenku smícháme vejce, mléko, cukr a kokos.

  3. Na předpečený koláč rozprostřeme mandarinky, zalijeme je smetanovou zálivkou a posypeme drobenkou. Koláč zakryjeme propíchaným alobalem a dopékáme asi 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!