Mandarinkový koláč s kokosem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškot:
- 200 g másla
- 250 g krupicového cukru
- 6 vajec
- 500 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- 2 plechovky mandarinek (315ml)
- Náplň:
- 200 ml smetany 12%
- 3 lžíce oleje
- 1,5 vanilkového pudinkového prášku
- 1 vejce
- 200 g krupicového cukru
- Drobenka:
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- 100 g krupicového cukru
- 120 g kokosu
Postup Mandarinkový koláč s kokosem
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme vejce a mouku s kypřícím práškem. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto na něj rozetřeme. Předpékáme 20 minut na 170 stupňů.
Mandarinky scedíme a necháme okapat. Ze smetany, oleje, pudinku, vejce a cukru vymícháme hladkou hmotu. Na drobenku smícháme vejce, mléko, cukr a kokos.
Na předpečený koláč rozprostřeme mandarinky, zalijeme je smetanovou zálivkou a posypeme drobenkou. Koláč zakryjeme propíchaným alobalem a dopékáme asi 25 minut.