Kuřecí prsa s kořeněným přelivem, rajčátky a zakysankou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 6-8 cherry rajčátek
- kus pórku-nemusí být
- 1-2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička Staročeského koření
- 1 lžíce koření na grilovaná žebírka, nebo jiné které chutná
- 3-4 lžic husté zakysané smetany
- kachní sádlo, když není tak vepřové
- sůl
Postup Kuřecí prsa s kořeněným přelivem, rajčátky a zakysankou
Postup přípravy receptu
-
Na sádle si zprudka osmažíme osolená a okořeněná prsa z obou stran do měkka a vyndáme je stranou. Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, rajčátka nakrájená na čtvrtinky, pórek na půlkolečka, česnek na plátky.
Chvíli podusíme a nakonec přidáme kysanou smetanu s rajským protlakem, promícháme, vrátíme prsa a ještě chvilku zlehka povaříme a zredukujeme na hustější přeliv, osolíme a podle chuti můžeme přidat ještě trochu koření.