Růžový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
6 vajec
150 g cukru
3 jahodové pudinky
1 prášek do pečiva
Krém:
1/4 kg másla
100 g cukru
50 g tuku (hera)
kakao
50 g hladké mouky
1/4 l mléka
Čokoládová poleva:
čokoláda na vaření
tuk
piškoty
rum
silná káva
marmeláda (nějaká červená)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme společně vejce s cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, pudinky a upečeme na 200 °C (horkovzduch).

  2. Během pečení si uvaříme z cukru, tuku, kakaa, hladké mouky a mléka bešamel - po vychladnutí do bešamelu zašleháme máslo.

  3. Upečený piškot potřeme marmeládou a poklademe piškoty namočenými v kávě s rumem. Dále na piškoty rozetřeme bešamel a poté už jen zalijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!