Roštěnky se směsí z deseti koření

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg vysokého roštěnce nebo zadního hovězího
2 větší cibule
česnek dle chuti (stroužky, nebo sušený)
1 lžíce hořčice
hladká mouka dle potřeby
hrst sterilované kapie
sádlo nebo olej
sůl
Koření:
špetku černého pepře
špetka zázvoru
špetka kardamonu
1 větvička rozmarýnu
1 lžička mleté papriky
4 kuličky nového koření
1 lžička mletého kmínu
špetka muškátového oříšku
špetka skořice
1 lžička sušené hlívy ústřičné

Postup přípravy receptu

  1. Všechno koření si smícháme v mističce a uděláme si kořeněnou směs, které koření je v kuličkách, použijeme hmoždíř a roztlučeme.

  2. Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, posypeme po obou stranách kořením-mírně a projedeme jemně hladkou moukou.

  3. V rozpáleném sádle (oleji) osmahneme z obou stran roštěnky, vyndáme je na mísu a na výpeku osmažíme cibule, nakrájené na jemno a česnek na plátky, nebo můžeme použít sušený, po chvíli přidáme mouku, kterou osmahneme, naředíme vodou, dáme hořčici, prošleháme, vrátíme osmahnuté roštěnky, dáme zbytek kořeněné směsi, teplotu na sporáku stáhneme na nejmenší a dusíme, až je maso měkké, přidáme ještě sterilovanou kapii, dosolíme, pokud se nám šťáva vydusila, dolijeme vývarem, abychom měli dost šťávy a ještě povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!