Rohlíčky s karamelovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
190 g másla
60 g mletých ořechů
60 g moučkového cukru
Krém:
1 salko (vařené ve vodě 2 hodiny na karamel)
1 máslo
čokoládová tmavá poleva
bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: ze všech surovin vypracujeme hladké těsto.

  2. Těstem plníme formičky na rohlíčky a pečeme při 200 stupních asi 15 minut.

  3. Po upečení vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.

  4. Krém: máslo vyšleháme s uvařeným a vychladlým mlékem do pěny.

  5. Rohlíčky pak slepujeme po dvou k sobě krémem a pocákáme tmavou a bílou čokoládou. Necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!