Tuňáková pomazánka - zdravější verze
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 konzervy tuňáka (v oleji nebo ve vlastní šťávě)
- 1 vanička odtučněného tvarohu
- 1 vanička žervé
- 3 uvařená vejce
- Dle chuti:
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
- hořčice
- zakysaná smetana
Postup Tuňáková pomazánka - zdravější verze
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. V misce smícháme tvaroh a žervé.
Do připravené směsi vmícháme tuňáka. Přidáme uvařená vejce (nakrájená na malé kostičky nebo nastrouhaná na struhadle) a promícháme. Základ máme hotový.
Dle chuti přidáme sůl a pepř. Pokud chceme pomazánku oživit, přidáme i jemně nakrájenou jarní cibulku, lžičku hořčice a lžíci zakysané smetany.
Podáváme s celozrnným pečivem.