Dort à la Sachr s hruškami

Recepty, Dorty

Suroviny

220 g hladké mouky
400 g okapaných nastrouhaných kompotovaných hrušek
200 g třtinového cukru
50 g piškotových drobečků
120 g rozpuštěného másla
4 vejce
50 g kakaa (nebo 150 g 70 % rozpuštěné čokolády)
1 prášek do pečiva
meruňková marmeláda (cca 4 - 5 lžic)
Poleva:
200 g čokolády na vaření
250 g zakysané smetany
Na zdobení:
1 Margot tyčinka nebo mleté oříšky
šlehačka
mouka a máslo na formu

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, vejce a cukr vyšleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přisypeme kakao. Do vaječné směsi přidáváme pomalu mouku i s kakaem a práškem do pečiva. Vmícháme i piškotové drobečky.

  2. Nakonec jemně zamícháme nahrubo nastrouhané okapané hrušky. Dál vše prošleháme a nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 25 minut. Po této době snížíme teplotu na 150 stupňů a pečeme dál cca 25 minut. Zkoušíme špejlí. Někdy je lepší po 25 minutách korpus přikrýt alobalem. Korpus po upečení necháme chladnout na mřížce. Vyklopíme a dort potřeme marmeládou.

  4. Nakonec ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu na vaření a přidáme po troškách zakysanou smetanu. Umícháme dohladka. Nakonec celý korpus přelijeme touto polevou. Na neztuhlé polevě vyznačíme nožem řezy. Necháme přes noc ztuhnout. Povrch dortu posypeme nastrouhanou Margot tyčinkou nebo strouhanými oříšky. Zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!