Roastbeef

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g vysokého roštěnce
100 g dijonské hořčice
100 ml oleje
pepř
sůl
vepřové sádlo
worchester

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnec naložíme do směsi z dijonské hořčice a oleje a necháme cca 24 hodin v ledničce odpočinout.

  2. Pak vyjmeme, zbavíme marinády, osušíme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a roštěnec ze všech stran opečeme, aby se zatáhl.

  4. Dáme do pekáčku, zalijeme částí výpečku a na 150° pečeme cca 20 - 30 min. Po upečení necháme chvíli stát, aby se šťáva v mase rozlila po celém kuse a pak nakrájíme na tenké plátky. Vhodná příloha jsou vařené brambory, tatarská omáčka popř. nakládané okurky. Vhodné i za studena jako pohoštění na obložené mísy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!