Jablíčkový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 125 g hladké čirokové mouky (Adveni Medical)
- 100 g cukru
- 1/2 lžičky guaru
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce oleje
- cca 400 ml vody
- 3-4 jablka
- 1 lžička skořice
- hrst rozinek
- hrst sekaných ořechů
- Na drobenku
- 3 lžíce rostlinného tuku (Stella, Alsan)
- 5-6 lžic čirokové mouky
- 2 lžíce cukru
Postup Jablíčkový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme jablkovou nádivku a drobenku.
Na nádivku smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy a skořici.
Drobenku připravíme promnutím mouky, tuku a cukru.
Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, na povrch naneseme jablečnou nádivku a posypeme drobenkou.
Pečeme při 160°C asi 25 minut. Po upečení necháme koláč krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.