Jablíčkový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
125 g hladké čirokové mouky (Adveni Medical)
100 g cukru
1/2 lžičky guaru
1 prášek do pečiva
3 lžíce oleje
cca 400 ml vody
3-4 jablka
1 lžička skořice
hrst rozinek
hrst sekaných ořechů
Na drobenku
3 lžíce rostlinného tuku (Stella, Alsan)
5-6 lžic čirokové mouky
2 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme jablkovou nádivku a drobenku.

  2. Na nádivku smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy a skořici.

  3. Drobenku připravíme promnutím mouky, tuku a cukru.

  4. Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme.

  5. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, na povrch naneseme jablečnou nádivku a posypeme drobenkou.

  6. Pečeme při 160°C asi 25 minut. Po upečení necháme koláč krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!