Chuťovky s roastbeefem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

čerstvý křen
sklenice domácí majolky
3 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
na plátky krájený roastbeef
2 červené papriky
bageta
na pečení masa:
asi kilo nízkého roštěnce
sůl
pepř
3 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce worcester omáčky
1/4 hrnku oleje
provázek

Postup přípravy receptu

  1. Bagetku nakrájíme na plátky. V míse si rozmícháme majolku s hořčicí, přidáme nastrouhaný křen (každý dá tolik, na kolik se cítí) a dochutíme solí a pepřem.

  2. Papriky si pokapeme olivovým olejem a upečeme do zlatavé barvy. Po vychladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na proužky, které dáme na křenovou majolku.

  3. Maso nakrájené na jemné plátky poklademe na papriku. Ozdobíme strouhaným křenem a ještě z vrchu osolíme a opepříme.

  4. Majolka (250 ml slunečnicového oleje, 2 žloutky, 1 lžička dijonské hořčice, pár kapek citronové šťávy, sůl a pepř. Žloutky šleháme s tenkým pramínkem postupně přidáváním oleje. Šleháme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, sůl, pepř a dochutíme citronovou šťávou.)

  5. Maso na roastbeef: Maso odblaníme a osušíme. Sůl vmasírujeme do masa spolu s pepřem, worcestrem a hořčicí. Se solí nešetřit.

  6. Maso pokud je nízké svážeme do úhledného vyššího špalíčku. Zabalíme ho do alobalu a necháme nejlépe přes noc uležet. Poté ho vyndáme z alobalu a necháme při pokojové teplotě.

  7. Pak rozpálíme troubu na 160 °C. Maso na pánvi zprudka orestujeme ze všech stran do hnědé barvičky, cca 3 minutky z každé strany a krátce i po stranách.

  8. Zabalíme do alobalu vymaštěného máslem. Uzavřeme a necháme chvilku stát než se nám rozpálí trouba. Pak vložíme maso do trouby a pečeme 20 minut. Maso vyndáme a v alobalu ho necháme asi 10 minut stát.

  9. Po vychlazení zabalíme do nového čistého alobalu a necháme do druhého dne v lednici. Druhý den krájíme na tenoučké plátky a zdobíme podle psaného postupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!