Dýňové cupcaky

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
130 ml oleje
90 g třtinového cukru
2 vejce
špetka drcené vanilky
180 g oloupané a nahrubo nastrouhané dýně (hokkaido nebo máslové)
45 g sušených rozinek a
45 g sušených brusinek
citrónová kůra
1 lžička mleté skořice
180 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
na dokončení:
125 g čerstvého smetanového sýra (Philadelphia, Buko, Lučina)
40 g moučkového cukru
hrst kešu oříšků nebo jiných oříšku na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Olej vlijeme do mísy, přidáme cukr, vejce a vanilkou a vše prošleháme. Vmícháme nastrouhanou dýni, rozinky s brusinkami a citronovou kůru. Přisypeme skořici, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a sodou a všechno zlehka promícháme. Těsto rozdělíme lžící do 3/4 výšky muffinových formiček vyloženými papírovými košíčky. Pečeme při 180°C asi 25 minut. Necháme vychladnout na mřížce.

  2. Na krém prošleháme sýr s cukrem nejlépe elektrickým šlehačem. Natřeme na dortíky a ozdobíme půlkami kešu oříšků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!