Řízek v utajení

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky
pepř - já použila pomerančový
grilovací koření nebo jiné koření - používám Bejby gril bez solí a glutamátu
hladká mouka
solamyl
sůl
Na zapékací směs:
3 PL strouhanky
5 dkg slaniny
5 sušených rajčat
5 dkg nivy
2 PL kysané smetany
1 PL čerstvého smetanového sýra
1 KL křeníku
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme a z obou stran zaprášíme solamylem a moukou.

  2. Opečeme v pekáčku na oleji, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme.

  3. Maso vyjmeme a necháme trošku zchladnout.

  4. Zapékací směs si připravíme smícháním smetany, sýra, křeníku, posekaných sušených rajčat, česneku, petrželky, nastrouhané nivy a nakrájené slaniny.

  5. Přisypeme strouhanku a utvoříme hustší pastu, kterou naneseme na maso.

  6. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a zapečeme do červena.

  7. Během pečení můžeme mírně podlévat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!