Ricottové bochánky s brusinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g ricotty
2 vejce
cca 250 g hladké mouky
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
50 - 60 g nasekaných sušených brusinek
citronová kůra
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ricottu smícháme s vejci a olejem. Přidáme cukry a prosátou mouku s práškem. Všechno spojíme a nakonec zapracujeme brusinky.

  2. Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme na stejné kousky. Z každého vytvarujeme bochánek a ukládáme na plech s pečícím papírem.

  3. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C cca 20-25 minut do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!