Řezy s bramborovým krémem a šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
200 g cukru krupice
5 polévkových lžic oleje
200 g hladké mouky
špetka soli
Krém:
250 g másla
200 g cukru moučka
2 polévkové lžíce kakaa
2 polévkové lžíce rumu
600 g uvařených brambor ve slupce
Šlehačka:
2 kelímky (400 g) smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
1 kelímek (250 g) zakysané smetany
cukr moučka podle chuti
Na dokončení:
rum
marmeláda
nastrouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce. Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl.

  2. Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10-15 minut (zkoušíme špejlí). Necháme vychladnout. Pak pokapeme rumem a potřeme marmeládou.

  3. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Utřeme máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Nakonec vmícháme brambory. Krém natřeme na korpus.

  4. Šlehačky vyšleháme se ztužovači, vmícháme zakysanou smetanu a cukr podle chuti. Šlehačku natřeme na korpus s krémem. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!